Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

28.10.2017

Domáce musli (mandľovo-hrozienkové)

ilustratívny obrázok

Ovsené vločky, hrozienka a mandle, to je jednoducho klasika. Domáce s javorovým sirupom, upečené do chrumkava, budú chutiť 100x lepšie ako kupované.

suroviny
500 g vločiek (najvhodnejšie sú ovsené)

0,5 dl ryžového oleja
½ hrnčeka javorového sirupu (alebo iného obilného sirupu)
½ hrnčeka hrozienok
2 PL vody alebo ovocnej šťavy
hrsť nasekaných mandlí
štipka morskej soli
postup
  1. V hlbšej miske zmiešame vločky, olej, sirup a morskú soľ. Pridáme vodu alebo šťavu a necháme postáť minimálne 2 hodiny. Zmes by nemala byť veľmi vlhká, aby po upečení nebola mazľavá.
  2. Primiešame hrozienka a mandle. Plech vystelieme papierom na pečenie, potrieme olejom a rovnomerne rozvrstvíme vločkovú zmes.
  3. Pomaly pečieme v nevyhriatej rúre do chrumkava, cca 45 minút, občas premiešame.

Pozor:

Müsli uchovávame vo vzduchotesnej nádobe.