Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

12.07.2017

Pšenová omeleta na sladko

ilustratívny obrázok

Keď sa varí pšeno, vždy trochu zostane. Na ďalší deň ho vieme zužitkovať napríklad aj ako výbornú sladkú omeletu poliatu javorovým sirupom. A keď ju elegantne naservírujeme, nikto si nevšimne, že podávame "zvyšky".

suroviny
3 PL uvareného pšena

1 vyšľahané vajíčko
sušené hrozienka
javorový sirup
škorica
ryžový olej
štipka soli
postup maly
  1. Pšeno opražíme na ryžovom oleji do chrumkava (pozor vyskakuje z panvice, preto ju na chvíľu zakryte pokrievkou), pridáme hrozienka, štipku škorice a spolu prehrejeme.
  2. Vajíčko rozšľaháme zo soľou. Pšeno na chvíľu odstavíme z ohňa, nalejeme naň vajíčko a rovnomerne ho rozprestrieme.
  3. Pražíme, kým omeleta nestuhne.
  4. Podávame poliate javorovým sirupom a ozdobíme ovocím.