Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4, B. Bystrica
(polyfunkčný objekt Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook
04.02.2010

Tempeh

Fermentované a zlisované sójové bôby vhodné na prípravu širokej škály jedál. Vďaka procesu fermentácie je sója omnoho ľahšie stráviteľná ako varené sójové bôby. Na trhu je dostupný v troch variantách, ako biely, smažený a údený. Biely tempeh vyniká vysokým obsahom vitamínu B12. Smažený a údený tempeh sa uplatnia aj v studenej kuchyni, ale ich chuť najlepšie vynikne v dusených jedlách spolu so zeleninou, ryžou alebo celými obilninami. Údený tempeh osloví aj zarytých mäsožravcov, napríklad na spôsob segedínskeho guľášu.

04.02.2010

Tofu

Tofu je bohatým rastlinným zdrojom bielkovín a vápnika. Pritom neobsahuje laktózu ani cholesterol a má minimum kalórií. Existuje viacero druhov tofu, ktoré sa líšia konzistenciou a dochutením. Jemné biele tofu možno použiť rovnako ako tvaroh, pevnejšie tofu môžete pripraviť na milión spôsobov – marinované, varené, smažené, zapekané, do omáčok, do polievok, pomazánok a plniek – závisí to len od vašej fantázie.