Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Po-Pi 9:30 - 18:00
So-Ne zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

Cuketová pizza (nekysnutá)

ilustratívny obrázok

Svieže jemné cesto z cukety a ovsených vločiek nezaťaží trávenie. Túto pizzu môžete jesť aj niekoľko krát do týždňa.

SUROVINY
Na cca 2 malé plechy

½  veľkej cukety, alebo 1 menšia
1 hrnček ovsených vločiek
cca ½ hrnčeka ovsenej múky na zahustenie
1 vajce
olivový olej
3 strúčiky cesnaku
paradajkový pretlak, či domáci kečup
oregano, soľ
papier na pečenie
Obloha : podľa chuti a možností, či obmedzení :)

POSTUP

  1. Cuketu nastrúhame na hrubšie, aby nepustila vodu, vločky nasekáme v mixéri a sparíme malým množstvom horúcej vody. Premiešame dôkladne s cuketou a vajíčkom, pridáme lyžičku soli.
  2. Rúru predhrejeme na 2500C. Na plech dáme papier na pečenie a cesto rozotrieme na tenučkú súvislú vrstvu, ktorú dáme zapiecť.
  3. Keď je cesto dostatočne zapečené (pevné na dotyk), natrieme ho olivovým olejom, do ktorého sme prepasírovali cesnak. Znovu dáme zapiecť.
  4. Keď začnú hnednúť okraje, korpus vyberieme a nanesieme vrstvu paradajkového pretlaku zmiešaného s oreganom a navrstvíme oblohu. Znovu zapečieme.
  5. Podávame so zeleninovým šalátom.

Tip: v zimnej verzii môžete cuketu vynechať.

Autor: Emi