Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

Tekvicovo-citrónová bábovka

ilustratívny obrázok

Objavila som úžasný spôsob, ako sa elegantne zbaviť prebytku cukiet a tekvíc. Keď ochutnáte tento tekvicovo-citrónový koláč, úroda od babičky pravdepodobne nebude stačiť ...

SUROVINY
cca 300g tekvice alebo cukety (po olúpaní a zbavení semien)
250g masla alebo Alsanu
200g hladkej múky (ja som dala mix 150g celozrnnej ryžovej a 50g gaštanovej)
100g trstinového cukru (môže byť aj menej)
3 vajcia
2 biocitróny (ak použijete len šťavu, môžu byť aj konvenčné)
2PL kypriaceho prášku
2PL chia semiačok
2PL hrozienok

POSTUP
  1. Na jemno nastrúhame cuketu.
  2. Pridáme vyšľahané vajcia, rozpustené maslo alebo Alsan, citrónovú šťavu a cukor.
  3. Osobitne zmiešame múky, kypriaci prášok, chia semiačka a hrozienka.
  4. Všetko spojíme a dôkladne zmiešame.
  5. Nalejeme do bábovkovej formy, ktorú sme vopred vymazali maslom a vysypali múkou.
  6. Pečieme cca 25 minút, pri teplote 1750C. Či je bábovka dostatočne prepečená skontrolujte špajdľou.
  7. Koláč môžeme podávať len tak, alebo s lyžicou ochuteného tvarohu.

UPOZORNENIE: Koláč je aj po upečení dosť vlhký, preto je najlepšie ho skonzumovať do 2 dní. Ale keďže je neskutočne dobrý, to určite nebude problém