Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4, B. Bystrica
(polyfunkčný objekt Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

12.08.2009

Maková torta bez múky

ilustratívny obrázok

Torta bez múky bolo kedysi nepredstaviteľný nezmysel. Teraz spĺňa všetky kritériá moderného zdravého dezertu.

SUROVINY
8 vajec
250 g maku (môžeme použiť aj mletý, ale ten je menej kvalitný)
4 PL hnedého cukru 
60 g ryžovej vlákniny
2 PL mandľového oleja
hrozienka
hrsť datlí pokrájaných na drobno
citrónová kôra
štipka mletého zázvoru a kardamónu

POSTUP
  1. Mak pomelieme na makovom mlynčeku tak na jemno, ako je to len možné. 
  2. Žĺtky vymiešame  s cukrom na hladkú penu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. 
  3. Zmiešame mak, sušené ovocie, koreniny a vlákninu. Pridáme žĺtka s cukrom, olej a dôkladne premiešame. Opatrne vmiešame  sneh z bielkov a prelejeme do stredne veľkej vymastenej a vysypanej tortovej formy. 
  4. Pečieme v stredne vyhriatej rúre cca 40 minút. Či je torta dobre prepečená si overíme špáradlom.

       Tip:

  • Torta chutí dobre aj samotná, ale môžeme ju naplniť citrónovým krémom, alebo ovocným džemom a poliať polevou.