Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

Jednoduchý pšenový nákyp s ovocím a orieškami

ilustratívny obrázok

Keď sa varí pšeno, vždy niečo zvýši. Záchranou je recyklácia. Pár surovín navyše a namiesto úbohých zbytkov máte na stole luxusné jedlo.

SUROVINY

150g uvareného pšena
50g čiernych hrozienok
100g nakrájaného ovocia podľa sezóny (veľmi chutné sú marhule)
50g nasekaných orechov
1dl jablkovej šťavy

POSTUP

  1. Pšeno zmiešame s jablkovou šťavou a orechami. 
  2. Do vymasteného a múkou vysypaného pekáča dávame vo vrstvách pšeno a ovocie. Nakoniec dáme pšeno a dobre utlačíme, aby bol povrch hladký. 
  3. Pšenový koláč môžeme potrieť snehom s mletými mandľami. 
  4. V závislosti od hrúbky pečieme 20 - 30 minút v dobre vyhriatej rúre, najskôr zakrytý alobalom. Posledných 5 - 10 minút ho pečieme nezakrytý.