Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

07.05.2017

Datľové brownies

ilustratívny obrázok

Nepoznám nikoho, kto by nemal rád brownies. Toto je navyše prirodzene bezlepkové, bezlaktózové a bez cukru. A pritom také dobré!

SUROVINY
Na 1 malú zapekaciu misku

125g Alsanu alebo masla
100g horkej čokolády
40g datľovej pasty (alebo viac ak máte radi sladké)
80g múky (ja som použila zmes sezamovej múky, pšenovej múky a hnedého prosa, ale môžete použiť akúkoľvek)
1PL prášku do pečiva
1 šálka mlieka (rastlinného alebo kravského)
2 vajcia
štipka vločkovej morskej soli (alebo chilli, sušenej levandule, strúhanej citrónovej kôry, škorice ....)

POSTUP
  1. Alsan a nalámanú čokoládu rozpustíme pri nízkej teplote v menšom hrnci s vyššími okrajmi (kvôli neskoršiemu mixovaniu). Prilejeme mlieko.
  2. Keď zmes nie je príliš teplá, pridáme nastrúhanú datľovú pastu a vajíčka. Rozmixujeme - nie je potrebné mixovať zmes úplne do hladka.
  3. Pridáme múku s kypriacim práškom a dochutíme soľou, či inou vybranou prísadou.
  4. Menšiu zapekaciu misku vymastíme a vysypeme múkou.
  5. Pečieme pri teplote 1700C, cca 16 minút.
  6. Podávame len tak, alebo s jogurtom, zmrzlinou či šľahačkou.
Autor: Iva