Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4, B. Bystrica
(polyfunkčný objekt Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

12.08.2009

Bezlepkový cheesecake

ilustratívny obrázok

Urobiť dobrý cheesecake je tak trochu umenie. Ale keď sa skombinuje trpezlivosť, dobrá rúra a nie príliš veľké očakávania, obvykle sa podarí úžasná dobrota.

SUROVINY

Cesto
100 g ošúpaných polmetých mandlí
180 g zmäknutého masla
2 PL kakaa
1 vajce
1 žĺtko
50 g hnedého cukru
100 g hladkej ryžovej múky
štipka soli
Plnka
750 g jemného tučného tvarohu
4 žĺtky 
4 bielka so štipkou soli
1 vanilkový struk – vyškrabať čierne zrniečka
50g trstinového cukru

POSTUP

  1. Všetky suroviny na cesto dôkladne vymiešame  rukami. Ak je príliš mäkké, pridáme trochu múky. Cestom vystelieme väčšiu vymastenú a múkou vysypanú tortovú formu. Pečieme 5 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov.
  2. Plnka: mäkké maslo vymiešame s vanilkovými zrniečkami a cukrom do hladka. Postupne zamiešame tvaroh a žĺtka. Vyšľaháme do tuha bielka so štipkou soli. Primiešame k tvarohu a naplníme predpečený korpus.
  3. Necháme trochu vychladnúť, naplníme plnkou a dopečieme  pri teplote 150 stupňov asi 40 minút, kým plnka nie je na dotyk pevná a pružná. Tortu necháme vychladnúť vo forme (ideálne niekoľko hodín). 

      Tip:

  • Koláč je úžasný s jahodovou omáčkou a čerstvými jahodami