Ryžovo-gaštanové palacinky - BAOBA


Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

Ryžovo-gaštanové palacinky

Ak do ryžových palaciniek pridáte trochu gaštanovej múky a opečiete ich na kokosovom oleji, úspech máte zaručený. Gaštanová múka dodá palacinkám vláčnosť, kokosový olej zas lahodnú arómu.

210g hladkej ryžovej múky
2PL gaštanovej múky
0,5l polotučného mlieka (alebo rastlinného mlieka)
3 vajcia
2 PL cukru
1 PL oleja
štipka soli

Pri príprave ryžových palaciniek postupujeme ako pri bežných palacinkách. Všetky suroviny dôkladne rozšľaháme a cesto necháme cca 1/2 hodiny odpočinúť.
Pečieme na rozohriatom kokosovom oleji a plníme podľa chuti.

      Tip:

  • S palacinkami manipulujte opatrne - ryžová múka neobsahuje lepok, preto sa cesto môže trhať. Gaštanová múka vylepšuje konzistenciu.
  • Najlepšie sa pečú na teflónovej panvici - cesto sa nelepí a je menej náchylné na trhanie. Ak sa vám však podaria, budete nadšení. Palacinky sú ľahučké, s veľmi jemnou chuťou, vhodné na sladko aj na slano.