Pečené jablká - BAOBA


Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

26.07.2017

Pečené jablká

ilustratívny obrázok

Letné zelené jabĺčka krásne voňajú. Až cítite tú zvieravú kyslosť na zuboch a zbiehajú sa vám sliny. Ako malá som ich jedla len tak a nevedela som sa dočkať, kedy prvé spadne zo stromu. Keď vás však predbehne červík, sú lepšie pečené.

suroviny

letné jablká (najlepšie sú padané)
orechový alebo kokosový olej, alebo ghee
perníkové korenie
hnedý cukor

postup

  1. Jablká umyjeme, očistíme a pokrájame na menšie kúsky. 
  2. Poukladáme do zapekacej misy, premastíme olejom, posypeme perníkovým korením a hnedým cukrom podľa chuti a potreby.
  3. Pečieme pri teplote 1600C cca 20 minút. Ak chceme jemnejšiu konzistenciu (napr. do rannej kaše), môžeme piecť aj dlhšie.

    Tip:

  • Pečené jablká sú výborné samotné, ale k ich jemnej konzistencii sa výborne hodí niečo chrumkavé, ako napríklad oriešky, domáce musli, alebo dobrý keksík.
  • Ich výraznú sladko-kyslú chuť zjemníme šľahačkou alebo bielym plnotučným jogurtom.