Jemný jablkový koláč - BAOBA


Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

Jemný jablkový koláč

SUROVINY

6 jabĺk
5 vajec
100g hnedého trstinového cukru
200g nátierkového masla bez príchute
300g hladkej špaldovej múky
50g jablkovej vlákniny alebo mletých vlašských orechov
1/2 prášku do pečiva
1ČL strúhanej citrónovej kôry
Posýpka:
100g mletých vlašských orechov
2PL javorového sirupu
1PL hnedého trstinového cukru
2PL masla
2PL hrubej špaldovej múky
1ČL mletej škorice

POSTUP

  1. Jablká umyjeme, očistíme a pokrájame na tenké plátky. Rúru rozohrejeme na 1400C.
  2. V mise dôkladne rozmiešame alebo rozmixujeme vajíčka, cukor a pomazánkové maslo. 
  3. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a vypracujeme vláčne hustejšie cesto.
  4. Premiešame suroviny na posýpku.
  5. Plech alebo väčšiu tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Rozotrieme cesto, poukladáme jablká, rovnomerne posypeme orechovou zmesou.
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 30-40 minút, podľa hrúbky cesta. Koláč je hotový, keď sa pri zapichnutí špajdle do koláča cesto na ňu neprilepí.
    Tip:
  • Na koláč môžete použiť rôzne druhy ovocia, napríklad slivky a do cesta pridať rôzne prísady: kakao, perníkové korenie, alebo sušené ovocie.
  • Ak použijete šťavnaté ovocie, koláč zostane dlhšie vláčny.