Banánovo-pekanová bábovka - BAOBA


Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

29.10.2017

Banánovo-pekanová bábovka

ilustratívny obrázok

Už samotné slovo BÁBOVKA znie slastne, nedeľne a tak trochu slávnostne. A keď sa k tomu pridajú banány, orechy a čokoláda, slová strácajú význam. Zabudnete na počasie, dátum, aj na duševné rozpoloženie.

suroviny

2 veľmi zrelé banány
4 vajcia
150g múky (celozrnná ryžová, špaldová, pohánková ...)
150g mletých orechov
50g medu
180g kokosového oleja (určite bude fungovať aj iný)
štipka soli
1čl prášku do pečiva
kúsok horkej čokolády (ja som použila horkú so soľou)

postup

  1. Žĺtka rozmixujeme s banánmi, olejom a medom.
  2. V druhej mise zmiešame múku, mleté orechy a prášok do pečiva.
  3. Obidve zmesi spojíme, pridáme na drobno nakrájanú čokoládu a opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov so soľou.
  4. Pečieme v bábovkovej forme vymastenej kokosovým olejom a vysypanej múkou, pri teplote 1700C, 35 - 45 minút. Špajdľou vyskúšame, či je bábovka dostatočne prepečená. Necháme vychladnúť a až potom vyklopíme!

bananovo pekanova babovka