29.01.2019
Ďalšie cviklové brownies. Tento krát úplne BEZ pridaného CUKRU. Vláčne, šťavnaté, sladké tak akurát.
Ak vám tečú slinky, nech sa páči recept
19.12.2018
Raw guličky zo slivkovej pasty, mletého maku a makového medu, obalené v dobrej horkej čokoláde. Made by Vlaďka :).
19.12.2018
Moje obľúbené cesto, ktoré parádne funguje aj v bezlepkovej verzii. Na sušienky, perníčky, figovú perníkovú roládu... Pri vyšších nárokoch na cesto (napr. pri roláde), je dobré použiť hotovú zmes, ktorá obsahuje tapiok. Ten trochu pomôže zlepšiť súdržnosť cesta.
23.11.2018
Vyladený recept na vafle. Otestovaný na príbuzných a certifikovaný deťmi, manželom a dokonca svokrou :).
21.11.2018
Minulý rok som sa inšpirovala v tom čase populárnymi ovocnými raw tyčinkami a ušúľala nepečenú zdravú dobrotu s niekoľkými pridanými hodnotami. Veľkou výhodou je (ja viem že je to trochu zákerné), že celá tá hmota, ak chcete a potrebujete, krásne zamaskuje pár prísad, ktoré pred zmyslami niektorých konzumentov majú zostať radšej skryté :).
20.11.2018
Ďalší tip na sviatočné sladkosti bez pečenia a bez štipky pridaného cukru, múky, vajec .... Recept od našej dobrej zákazníčky Evky určite poteší každý maškrtný jazýček :).
05.10.2018
Pri tomto koláči som si vravela, že už som asi prekročila všetky možné hranice a že to určite nevyjde. Nakoniec z toho bol jeden z najlepších koláčov, aké som kedy upiekla. A aj keď neobsahuje žiadny tvaroh - zázračne chutí ako tvarohový.
Ilustračná fotografia o výbornosti tohto koláča absolútne nevypovedá :/.
Ak do ryžových palaciniek pridáte trochu gaštanovej múky a opečiete ich na kokosovom oleji, úspech máte zaručený. Gaštanová múka dodá palacinkám vláčnosť, kokosový olej zas lahodnú arómu.
29.09.2018
Produkcia našej záhrady tohto roku dosiahla skutočne obludných rozmerov a preto som musela siahnuť po nových spôsoboch spracovania ovocia. Predstava vytvoriť niečo ovocné, pomerne trvanlivé a chuťou skoro pripomínajúce cukrík ma priviedla k receptu na ovocnú "kožu".
12.07.2018
Posledné zimné jablká si zaslúžia dôstojný odchod z tohto sveta. Bezlepkové krehké cesto a marcipán im robia dôstojnú spoločnosť.
13.11.2017
Keď na mňa lezie ľahká novembrová depresia, príprava a jedenie cviklového brownies je vždy to pravé riešenie. Už samotné pečenie je terapeutické a výsledok je tak neuveriteľne dobrý a zároveň zdravý, že depresia sa môže zaháňať vo veľkých množstvách a zároveň bez výčitiek svedomia.
Okrem horkej čokolády a trošky ryžového sirupu koláč neobsahuje žiadny pridaný cukor!
07.11.2017
Tieto sušienky sú chuťovo nevýrazné, preto sa krásne dopĺňajú s kyslejším lekvárom alebo chuťovo výrazným sušeným ovocím.
29.10.2017
Už samotné slovo BÁBOVKA znie slastne, nedeľne a tak trochu slávnostne. A keď sa k tomu pridajú banány, orechy a čokoláda, slová strácajú význam. Zabudnete na počasie, dátum, aj na duševné rozpoloženie.
27.10.2017
Sušienky bez masla a vajec. A tiež bez cukru a pšeničnej múky. Môžu si ich dopriať všetci, bez ohľadu na stravovacie obmedzenia. Samozrejme pokiaľ ich nezjete toľko ako ja, ešte teplé rovno z plechu. Lebo ručička na váhe ospravedlnenky nedáva ...
26.07.2017
Letné zelené jabĺčka krásne voňajú. Až cítite tú zvieravú kyslosť na zuboch a zbiehajú sa vám sliny. Ako malá som ich jedla len tak a nevedela som sa dočkať, kedy prvé spadne zo stromu. Keď vás však predbehne červík, sú lepšie pečené.
Objavila som úžasný spôsob, ako sa elegantne zbaviť prebytku cukiet a tekvíc. Keď ochutnáte tento tekvicovo-citrónový koláč, úroda od babičky pravdepodobne nebude stačiť ...
12.07.2017
Kokosové sušienky pomôžu zužitkovať zbytky ovocných raňajok a pritom chutia fantasticky. Prvá dávka bola zjedená skôr, než som stihla ochutnať :).
Sušienky sú prirodzene bezlepkové, bezlaktózové a bez cukru.
30.06.2017
Čaj matcha nie je určený len na pitie. Čajový prášok dokáže zázraky aj v kuchyni, najmä pri príprave originálnych a lahodných dezertov.
07.05.2017
Nepoznám nikoho, kto by nemal rád brownies. Toto je navyše prirodzene bezlepkové, bezlaktózové a bez cukru. A pritom také dobré!