Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4, B. Bystrica
(polyfunkčný objekt Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

Sladká ryža - základný recept

1 hrnček sladkej ryže 
2 hrnčeky vody

  1. Ryžu prepláchneme. V hrnci zalejeme vodou a necháme zovrieť.

  2. Preložíme na rozohriatu kovovú platničku a prikryté na miernom ohni necháme variť cca 15 minút. Nemiešame, len občas skontrolujeme, či netreba doliať vodu.

  3. Vypneme plameň a necháme zakryté 5 – 10 min odpočívať. V prípade potreby zliať prebytočnú vodu.

Ryžová krupica

100g ryžovej krupice 
štipka soli 
1 l obilného mlieka alebo vody
  1. Krupicu zalejeme obilným mliekom alebo vodou a necháme napučať aspoň 1 hodinu.
  2. Pridáme štipku soli. Za stáleho miešania privedieme do varu. Varím až kým kaša nezhustne. 
  3. Hotovú krupicu ľubovoľne dochutíme.

Kaša z ryžových vločiek s amasaké

Pol hrnčeka ryžových vločiek zalejeme vriacou vodou, tak aby boli vločky zakryté. Necháme 3-4 minúty postáť a premiešame s 3 plnými lyžičkami ryžového amasaké.