Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4, B. Bystrica
(polyfunkčný objekt Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

25.06.2010

Ryby

ilustratívny obrázok

Rybie fašírky

suroviny
250g pečenej ryby
3 uvarené zemiaky
100g strúhaného syra
2 vajcia
sardelová pasta
1ČL sušeného kôpru
soľ, čierne korenie
citrónová šťava
hrubá múka (môže byť aj ryžová)
olej
postup
  1. Rybu dôkladne očistíme od kože a kostí.
  2. Vo väčšej miske roztlačíme rybu a zemiaky. Pridáme syr a vyšľahané vajíčka.
  3. Štedro dochutíme sardelovou pastou, pridáme citrónovú šťavu, soľ, čierne korenie a kôpor. Znova dobre premiešame a necháme chvíľu postáť.
  4. Z hmoty formujeme malé placky, ktoré obaľujeme v múke.
  5. Placky opekáme na rozpálenom oleji do zlatista.
  6. Podávame horúce s čerstvým zeleninovým šalátom a jogurtovým dressingom, alebo kyslou uhorkou.

Rybie filé s omáčkou Alioli

suroviny
Pečená sezónna zelenina podľa Vášho výberu (tekvica, mrkva, petržlen, cibuľa, cvikla, paštrnák, zeler, paprika) s cesnakovou majonézou Alioli a plátky rybacieho filé pripravené na pare.
postup
Omáčka Alioli: 2 žĺtka oddelíme od bielkov. Pomalým prúdom a za stáleho miešania prilievame cca 1 dl olivového oleja, kým nevznikne hustá omáčka, podobná majonéze. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením.
Ak použijete mrazené rybie filé, môžete ho dať pariť v zmrazenom stave. Malo by byť hotové za cca 7 – 10 minút.

Pečený losos s listovým špenátom a citrónom

postup
2 podkovičky mrazeného alebo čerstvého lososa posolíme, posypeme mletým čiernym korením, pokvapkáme citrónom a položíme na plech potretý olivovým olejom. V predhriatej rúre pečieme podľa hrúbky kúskov cca 15 minút.
Čerstvé špenátové listy opatrne umyjeme a odstránime poškodené listy a stonky. Ak je špenát čerstvý a chrumkavý, môžete ho konzumovať v surovom stave, so zálievkou z olivového oleja a citrónovej šťavy. Môžete ho jemne udusiť na pare alebo na panvici, tak aby zostal zelený a svieži a servírovať s tou istou zálievkou.