Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

29.09.2018

Vierkina ovsená kaša

Ovsené vločky, banána, maslo, škorica - klasika, ktorá nikdy neomrzí, vo verzii našej dobrej klientky Vierky :).

12.07.2018

Granátové superraňajky

Raňajky pre šampiónov. Super raňajky zo samých superfoods, ktoré vyzerajú aj chutia dostatočne luxusne, aby ste ich mohli servírovať aj ako dezert.

12.07.2018

Superfoods superraňajky

Táto kombinácia je na prvý pohľad trochu divoká (výsledok toho čo bolo doma v špajzi a čo som potrebovala do svojho tela dostať v čase krízy), ale je vskutku dobrá. Ranná vzpruha, ktorá vás prenesie celým dopoludním bez toho, aby zaťažila trávenie a mozog.

07.11.2017

Zmrzlinová kaša

Vonku prituhuje a ja som v mrazničke našla zabudnuté zásoby domácej zmrzliny. Do ďalšieho leta škoda čakať a tak som ju pekne rozpustila a zmiešala s bezlepkovými ovsenými vločkami. Deti boli zmrzlinou na raňajky mierne povedané nadšené (hoci bola teplá) a výsledok predčil aj moje očakávania.

28.10.2017

Pšenová omeleta na slano

Pšeno bolo kedysi u mňa raňajkovou voľbou číslo jedna. Keď som sa ho už prejedla vo forme sladkej kaše, vymyslela som túto omeletu s jarnou cibuľkou a petržlenovou vňaťou. A so slaninkou je to úplná lahoda!

28.10.2017

Pšenová omeleta na sladko

Keď sa varí pšeno, vždy trochu zostane. Na ďalší deň ho vieme zužitkovať napríklad aj ako výbornú sladkú omeletu poliatu javorovým sirupom. A keď ju elegantne naservírujeme, nikto si nevšimne, že podávame "zvyšky".

28.10.2017

Domáce musli (mandľovo-hrozienkové)

Ovsené vločky, hrozienka a mandle, to je jednoducho klasika. Domáce s javorovým sirupom, upečené do chrumkava, budú chutiť 100x lepšie ako kupované.

28.10.2017

Nelina banánovo - ovsená fantázia

Tento recept mám od jednej veľmi dobrej známej. Roky ho s láskou pripravuje niekoľko krát do mesiaca svojmu manželovi.

28.10.2017

Quinoa pre dobrú náladu

Prirodzene bezlepková pseudoobilnina pochádzajúca z Južnej Ameriky. Obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny, veľa vlákniny a dobré tuky. Vyslovuje sa „keen-wah“. Pripravuje sa rovnako jednoducho ako ryža a je výbornou alternatívou k obvyklým prílohám. Pred tepelnou úpravou je vhodné ju na pár hodín namočiť, potom vodu zliať a až následne uvariť.

28.10.2017

Pohánka na sladko

Pôvodne potravina chudobných, dnes vyhľadávaná súčasť zdravého jedálnička. Je bezlepková, jej šupka obsahuje rutín a pohánka je tiež zdrojom vápnika, fosforu, draslíka, horčíka a železa. Vhodná ako príloha, závarka do polievok alebo kaša. Môžeme ju pridávať do nákypov a placiek.

28.10.2017

Pšeno - základný recept

Pšeno je svojou jemnou chuťou predurčené na raňajkové kaše a sladké nákypy. Ale môžete ho použiť aj do slaných jedál namiesto ryže či quinoi. Je vhodné ako jeden z prvých hutných príkrmov pre malé detičky.

14.02.2011

Sladká ryža

Ryža je všestranná, univerzálna, ľahko stráviteľná. Ak máte v špajzi ryžu, bude jednoduché navariť rýchle a zdravé jedlo. Sladká ryža má prirodzene jemnú sladkastú chuť a je veľmi jednoduché pripraviť z nej lahodné raňajky.

08.08.2010

Ryžová krupica

Ryžová krupica s obilným mliekom je rovnako dobrá ako tá, ktorú si pamätáme z detstva. S masielkom a grankom :).