25.10.2010
Zeleninový krém s mäsovým vývarom

½ litra vývaru3 strúčiky cesnakumalý zelerpetržlen alebo paštrnák cuketahrášoksoľbylinky (bazalka, rozmarín, šalvia)
- Zeleninu
očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Vložíme do hrnca a zalejeme
vývarom. Ak treba, dolejeme vodou. Tekutina musí len mierne presahovať
zeleninu.
- Ochutíme soľou, pridáme trochu byliniek a varíme cca 15 minút, respektíve tak, aby zelenina bola mäkká.
- Polievku odstavíme a rozmixujeme na hladko ponorným mixérom. Dochutíme soľou a bylinkami podľa potreby.
Tip:
- Pred podávaním každú porciu
pokvapkajte kvalitným rastlinným olejom a ozdobte čerstvými bylinkami.
- Čaro
tejto polievky spočíva v tom, že pokiaľ použijete také množstvo
tekutiny, ktoré práve zakryje zeleninu, nebudete ju musieť zahusťovať.
- Zeleninu
v polievke obmieňajte podľa sezóny - môžete použiť mrkvu, karfiol,
zemiaky či špargľu. Tvrdšie druhy zeleniny dajte variť skôr, aby ste
dosiahli správnu konzistenciu.