Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

25.10.2010

Zeleninový krém s mäsovým vývarom

ilustratívny obrázok

Ďalší dobrý spôsob ako zužitkovať prebytočný nedeľný mäsový vývar. Vývar dodá polievke silu a dobrý chuťový základ. Množstvo zeleniny zas bohatosť chuti, vlákninu a vitamíny.

suroviny
½ litra vývaru

3 strúčiky cesnaku
malý zeler
petržlen alebo paštrnák 
cuketa
hrášok
soľ
bylinky (bazalka, rozmarín, šalvia)
postup
  1. Zeleninu očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Vložíme do hrnca a zalejeme vývarom. Ak treba, dolejeme vodou. Tekutina musí len mierne presahovať zeleninu.
  2. Ochutíme soľou, pridáme trochu byliniek a varíme cca 15 minút, respektíve tak, aby zelenina bola mäkká.
  3. Polievku odstavíme a rozmixujeme na hladko ponorným mixérom. Dochutíme soľou a bylinkami podľa potreby.

      Tip:

  • Pred podávaním každú porciu pokvapkajte kvalitným rastlinným olejom a ozdobte čerstvými bylinkami.
  • Čaro tejto polievky spočíva v tom, že pokiaľ použijete také množstvo tekutiny, ktoré práve zakryje zeleninu, nebudete ju musieť zahusťovať.
  • Zeleninu v polievke obmieňajte podľa sezóny - môžete použiť mrkvu, karfiol, zemiaky či špargľu. Tvrdšie druhy zeleniny dajte variť skôr, aby ste dosiahli správnu konzistenciu.