Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

01.03.2011

Zeleninový boršč

ilustratívny obrázok

Boršč má neuveriteľne veľa podôb a interpretácií. Sophie Dahlová (veľmi pôvabná dcéra spisovateľa Roalda Dahla) robí párty verziu boršču s vodkou! Moja verzia je nealkoholická, vegetariánska a pomerne jednoduchá :).

postup
1 cibuľu pokrájame na drobno, 2 mrkvy, 2 petržleny, väčší zeler, 2 cvikly očistíme, ošúpeme a nakrájame na tenké pásiky veľkosti zápalky (alebo nastrúhame na hrubom strúhadle). Vo veľkom hrnci dáme zovrieť 1,5l vody. Pridáme soľ, čierne korenie, primiešame 3 PL paradajkového pretlaku a pridáme všetku zeleninu a na malom plameni varím 15 min. Pridáme tri zrelé olúpané paradajky nakrájané na kúsky (nemusí byť). Povaríme ďalších 5 minút. Do hotovej polievky pridáme na jemno nastrúhanú surovú cviklu, šťavu z polovice citróna a lyžicu medu. Niekedy sa stáva, že cvikla má nevýraznú chuť a potom je polievka taká nemastná-neslaná. Vtedy pomôže chuť vylepšiť kvalitný bujón, napríklad ten od BUJÓNKY, tak asi polievkovú lyžicu.
Hotovú polievku ozdobíme lyžicou kyslej smotany a kôprom.