Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

05.07.2010

Polievka z lososa

ilustratívny obrázok

Na rybacie polievky u nás nie sme veľmi zvyknutí. Je to však veľmi dobrý spôsob ako využiť odrezky z rýb. Vieme tak vytvoriť veľmi výživnú, chutnú a zdravú polievku s minimálnymi nákladmi. Podľa tradičnej čínskej medicíny rybí vývar dodáva dobrý jin a posilňuje obličky.

suroviny
zbytky mäsa z čerstvého lososa a kosťami a kožou
očistenú koreňovú zeleninu vcelku (zeler, petržlen)
3 zrnká čierneho korenia
kúsok zázvoru
soľ

postup

  1. Všetky suroviny okrem ryby vložíme do hrnca a zalejeme nie príliš veľkým množstvom studenej vody.
  2. Varíme ½ hodiny na miernom plameni. Pridáme rybu a varíme ďalšiu ½ hodinu.
  3. Polievku necháme postáť, potom precedíme cez jemné sitko. Podávame s kúskami vareného rybieho mäsa a zeleniny.
  4. Na záver môžeme dochutiť bielym misom.

      Tip:

  • Slávnostnejšiu polievku dosiahnete pridaním jemnej omeletky, čerstvou kôprovou vňaťou alebo niekoľkými varenými krevetami.