Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

07.10.2010

Krémová cesnaková polievka

ilustratívny obrázok

Z opečených strúčikov cesnaku, v kombinácii so smotanou (rastlinnou alebo živočíšnou) a paštrnákom, vznikne neuveriteľne lahodný krém. Cesnakového zápachu (či vône) sa vôbec nemusíte obávať.

suroviny
olivový olej

3 hlavičky cesnaku, rozobrať na strúčiky
2 celé cibule 
1 veľký paštrnák
½ zeleru
250 ml sójovej smotany
kozí syr a bylinky na ozdobu
soľ
postup
  1. Na oleji na miernom ohni opečieme väčšinu očistených strúčikov cesnaku do zlatista, pridáme očistenú zeleninu nakrájanú na väčšie kusy a spolu opekáme 3-4 minúty, kým zelenina nezačne mierne hnednúť. 
  2. Zalejeme 1/2 litrom vody, alebo zeleninového vývaru, osolíme a varíme na miernom plameni 15 minút.
  3. Polievku rozmixujeme priamo v hrnci ponorným mixérom spolu so sójovou smotanou a ohrejeme. 
  4. Prisolíme, podľa chuti dokoreníme. Ozdobíme rozdrobeným syrom a bylinkami. Ako prílohu podávame hrianky.