Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

12.11.2010

Brokolicový krém

ilustratívny obrázok

Krémová brokolicová polievka je už tak trochu "okukaná". Ale to nevadí. Podľa mňa je to tretí najlepší spôsob ako spracovať brokolicu (hneď po brokolici na pare a brokolici na pare s cesnakovým olejom) a určite sa oplatí ju mať v repertoári. V tejto nie je použitá múka a pokojne môžete vynechať aj smotanu.

suroviny
väčšia hlávka brokolice

1 veľký paštrnák
biela časť póru
smotana (môžete použiť aj rastlinnú, alebo môžete úplne vynechať)
2PL masla alebo ghee
soľ
muškátový orech
postup
  1. Brokolicu rozdelíme na ružičky a hlúb. Hlúb ošúpeme od hrubej kože ako špargľu, nakrájame. Pór nakrájame na drobno, paštrnák olúpeme a pokrájame.
  2. V hrnci rozpustíme maslo/ghee a pomaly orestujeme pór do zlatista. Potom pridáme paštrnák a opekáme, kým nezmäkne.
  3. Do hrnca pridáme brokolicové hlúbiky a zalejeme primeraným množstvom vody. Posolíme a varíme cca 15 minút.
  4. Vhodíme ružičky brokolice (2 PL ružičiek odložíme bokom na ozdobu). Varíme ďalších 5 minút, tak aby brokolica zmäkla, ale stále zostala krásne zelená.
  5. Odstavíme, necháme trochu vychladnúť a ponorným mixérom rozmixujeme na hladký krém spolu so smotanou. Dochutíme rozmarínom a muškátovým orieškom.
  6. Ozdobíme ružičkami surovej brokolice.