28.01.2019
Rýchle, dobré, zdravé a teplé nemusí byť sci-fi. Túto výdatnú polievku som mala hotovú za 5 minút a bola naozaj výborná.
Kľúčom k úspechu sú dobré zásoby (mne poslúžili zbytky z nedeľného obeda).
19.12.2018
K dobrej kyslej kapuste stačí pridať pár drobností a slovenské superfood slávnostné jedlo je na svete.
08.11.2018
Tekvica je nádherný príklad sezónnej potraviny. Jej oranžová farba krásne ladí s jesennou paletou a dá sa z nej pripraviť nekonečné množstvo hrejivých výživných pokrmov. Jedným z nich je aj krémová polievka.
22.10.2016
Tradičná japonská miso polievka s morskou riasou wakame, hubami shiitake a zázvorom.
12.10.2016
Ľahká a rýchla zeleninová polievka dochutená misom. Hotová za pár minút a mimoriadne výživná.
01.03.2011
Boršč má neuveriteľne veľa podôb a interpretácií. Sophie Dahlová (veľmi pôvabná dcéra spisovateľa Roalda Dahla) robí párty verziu boršču s vodkou!
Moja verzia je nealkoholická, vegetariánska a pomerne jednoduchá :).
17.02.2011
Ste chorí? Dajte si vývar. Ste hladní? Dajte si vývar. Máte depresiu? Dajte si vývar!
Vývar je proste liek na všetko ...
14.02.2011
Táto polievka je inšpirovaná tradičnou talianskou polievkou minestrone. Obsahuje rôzne druhy dobrej zeleniny, je sýta vďaka pridanej fazuľke azuki a chuť zvýrazňuje dobrý paradajkový pretlak. Výborná ako "obed so sebou".
Tradičná východniarska polievka. Základom je šťava z kyslej kapusty so sušenými hubami. Niekde sa jedla s chlebom, niekde so zemiakmi. Výborný "vyprošťovák" po ťažkej noci alebo dobrý domáci liečik z kuchyne (pri prechladnutí a chrípke zahreje a uvoľní soplík).
Sýta a výdatná. Dodá teplo a energiu na dlhý čas. Vyskúšajte na raňajky, najmä v zime - možno zvládnete o jednu vrstvu oblečenia menej.
13.11.2010
Výdatná zeleninová polievka, ktorá vydá aj za hlavný chod. Príjemne sladké chute opraženej koreňovej zeleniny, doplnené morskou riasou arame a jačmenným misom.
12.11.2010
Krémová brokolicová polievka je už tak trochu "okukaná". Ale to nevadí. Podľa mňa je to tretí najlepší spôsob ako spracovať brokolicu (hneď po brokolici na pare a brokolici na pare s cesnakovým olejom) a určite sa oplatí ju mať v repertoári. V tejto nie je použitá múka a pokojne môžete vynechať aj smotanu.
25.10.2010
Ďalší dobrý spôsob ako zužitkovať prebytočný nedeľný mäsový vývar. Vývar dodá polievke silu a dobrý chuťový základ. Množstvo zeleniny zas bohatosť chuti, vlákninu a vitamíny.
22.10.2010
Krémová mrkvová polievka s kúskami zeleniny, dochutená zmesou indického korenia, rascou a cesnakom. Chuť zjemnená trochu rastlinného mlieka. Je hrejivá, sýta a je pohladením pre skoro všetky zmysly.
07.10.2010
Z opečených strúčikov cesnaku, v kombinácii so smotanou (rastlinnou alebo živočíšnou) a paštrnákom, vznikne neuveriteľne lahodný krém. Cesnakového zápachu (či vône) sa vôbec nemusíte obávať.
05.07.2010
Na rybacie polievky u nás nie sme veľmi zvyknutí. Je to však veľmi dobrý spôsob ako využiť odrezky z rýb. Vieme tak vytvoriť veľmi výživnú, chutnú a zdravú polievku s minimálnymi nákladmi. Podľa tradičnej čínskej medicíny rybí vývar dodáva dobrý jin a posilňuje obličky.
25.06.2010
Koncom leta je najlepšie pripraviť túto polievku z čerstvých zrelých voňavých paradajok. Ak máme kvalitné paradajkové pyré, vieme ju pripraviť kedykoľvek počas roka.