Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook
22.10.2016

Polievka miso 2

Tradičná japonská miso polievka s morskou riasou wakame, hubami shiitake a zázvorom.

12.10.2016

Polievka miso 1

Ľahká a rýchla zeleninová polievka dochutená misom. Hotová za pár minút a mimoriadne výživná.

01.03.2011

Zeleninový boršč

Boršč má neuveriteľne veľa podôb a interpretácií. Sophie Dahlová (veľmi pôvabná dcéra spisovateľa Roalda Dahla) robí párty verziu boršču s vodkou! Moja verzia je nealkoholická, vegetariánska a pomerne jednoduchá :).

17.02.2011

Mäsový vývar na posilnenie

Ste chorí? Dajte si vývar. Ste hladní? Dajte si vývar. Máte depresiu? Dajte si vývar! Vývar je proste liek na všetko ...

14.02.2011

Polievka na spôsob minestrone

Táto polievka je inšpirovaná tradičnou talianskou polievkou minestrone. Obsahuje rôzne druhy dobrej zeleniny, je sýta vďaka pridanej fazuľke azuki a chuť zvýrazňuje dobrý paradajkový pretlak. Výborná ako "obed so sebou".

Hubová máčanka

Tradičná východniarska polievka. Základom je šťava z kyslej kapusty so sušenými hubami. Niekde sa jedla s chlebom, niekde so zemiakmi. Výborný "vyprošťovák" po ťažkej noci alebo dobrý domáci liečik z kuchyne (pri prechladnutí a chrípke zahreje a uvoľní soplík).

Pohánková polievka so zeleninou

Sýta a výdatná. Dodá teplo a energiu na dlhý čas. Vyskúšajte na raňajky, najmä v zime - možno zvládnete o jednu vrstvu oblečenia menej.

13.11.2010

Zeleninová zahrievacia polievka

Výdatná zeleninová polievka, ktorá vydá aj za hlavný chod. Príjemne sladké chute opraženej koreňovej zeleniny, doplnené morskou riasou arame a jačmenným misom.

12.11.2010

Brokolicový krém

Krémová brokolicová polievka je už tak trochu "okukaná". Ale to nevadí. Podľa mňa je to tretí najlepší spôsob ako spracovať brokolicu (hneď po brokolici na pare a brokolici na pare s cesnakovým olejom) a určite sa oplatí ju mať v repertoári. V tejto nie je použitá múka a pokojne môžete vynechať aj smotanu.

25.10.2010

Zeleninový krém s mäsovým vývarom

Ďalší dobrý spôsob ako zužitkovať prebytočný nedeľný mäsový vývar. Vývar dodá polievke silu a dobrý chuťový základ. Množstvo zeleniny zas bohatosť chuti, vlákninu a vitamíny.

22.10.2010

Výdatná mrkvová polievka

Krémová mrkvová polievka s kúskami zeleniny, dochutená zmesou indického korenia, rascou a cesnakom. Chuť zjemnená trochu rastlinného mlieka. Je hrejivá, sýta a je pohladením pre skoro všetky zmysly.

07.10.2010

Krémová cesnaková polievka

Z opečených strúčikov cesnaku, v kombinácii so smotanou (rastlinnou alebo živočíšnou) a paštrnákom, vznikne neuveriteľne lahodný krém. Cesnakového zápachu (či vône) sa vôbec nemusíte obávať.

05.07.2010

Polievka z lososa

Na rybacie polievky u nás nie sme veľmi zvyknutí. Je to však veľmi dobrý spôsob ako využiť odrezky z rýb. Vieme tak vytvoriť veľmi výživnú, chutnú a zdravú polievku s minimálnymi nákladmi. Podľa tradičnej čínskej medicíny rybí vývar dodáva dobrý jin a posilňuje obličky.

25.06.2010

Krémová paradajková polievka

Koncom leta je najlepšie pripraviť túto polievku z čerstvých zrelých voňavých paradajok. Ak máme kvalitné paradajkové pyré, vieme ju pripraviť kedykoľvek počas roka.