Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

28.10.2017

Pečené batáty s bryndzou

Kombinácia pečených batátov a bryndze je neopísateľne dobrá. Sladké, zvonka chrumkavé a vnútri mäkké batáty kontrastujú s kyslo-slanou chuťou bryndze. Experimentujte s rôznymi tvarmi batátov a vždy dostanete trochu iný chuťový výsledok.

suroviny

3 batáty
olivový olej
himalájska soľ
čerstvý rozmarín
bryndza

postup

  1. Umyté batáty aj so šupkou pokrájame na 0,5 cm hrubé plátky.
  2. Položíme na plech vymastený olejom a pečieme vo vyhriatej rúre cca 30 minút.
  3. Pred dopečením posolíme hrubou morskou soľou, pridáme čerstvý rozmarín a bylinkový olivový olej.
  4. Servírujeme posypané bryndzou.

Ďalšia možnosť je vymiešať bryndzu s kvalitným ľanovým olejom do krémovitej konzistencie spolu s mletou kurkumou.