Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

08.11.2018

Dva krát zapečená tekvica

ilustratívny obrázok

Tento recept recykluje zbytky pečenej tekvice, keď sa doma vyskytne obzvlášť urastený kus a už sme mali aj polievku, aj placky, aj … Je to efektné, efektívne a výborné.

suroviny
kúsky upečenej tekvice
zrelý cheddar (alebo iný chuťovo výrazný tučný syr)
kvalitná šunka
olivový olej
soľ
niečo zelené listové (napríklad plná hrsť petržlenovej vňate, rukola, čerstvý špenát, šalát, polníček ….)

postup maly
  1. Z tekvice odstránime šupku, vo väčšej mise na hrubo rozpučíme vidličkou, pridáme soľ a olivový olej a premiešame.
  2. Syr nakrájame, šunku natrháme na menšie kúsky a zľahka premiešame s tekvicou.
  3. Zmes preložíme do vymastenej zapekacej nádoby a pečieme pri 1750C, kým sa povrch pekne zafarbí do zlatista, alebo pod grilom.
  4. Podávame so zelenými lístkami.