Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

28.10.2017

Pohánka na sladko

ilustratívny obrázok

Pôvodne potravina chudobných, dnes vyhľadávaná súčasť zdravého jedálnička. Je bezlepková, jej šupka obsahuje rutín a pohánka je tiež zdrojom vápnika, fosforu, draslíka, horčíka a železa. Vhodná ako príloha, závarka do polievok alebo kaša. Môžeme ju pridávať do nákypov a placiek.

suroviny
350 g pohánky 

6 dl vody 
štipka soli 
4 jablká 
80 g pomletých lieskových orieškov 
2 PL medu 
2 PL oleja
postup
  1. Do pohánky uvarenej so štipkou soli pridáme postrúhané jablká, oriešky, med, olej, dobre premiešame a podávame.
  2. Pohánka výborne chutí aj s ovocným pyré, škoricou a banánom.