28.10.2017
Prirodzene bezlepková pseudoobilnina pochádzajúca z Južnej Ameriky. Obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny, veľa vlákniny a dobré tuky. Vyslovuje sa „keen-wah“. Pripravuje sa rovnako jednoducho ako ryža a je výbornou alternatívou k obvyklým prílohám. Pred tepelnou úpravou je vhodné ju na pár hodín namočiť, potom vodu zliať a až následne uvariť.
28.10.2017
Pôvodne potravina chudobných, dnes vyhľadávaná súčasť zdravého jedálnička. Je bezlepková, jej šupka obsahuje rutín a pohánka je tiež zdrojom vápnika, fosforu, draslíka, horčíka a železa. Vhodná ako príloha, závarka do polievok alebo kaša. Môžeme ju pridávať do nákypov a placiek.
28.10.2017
Pšeno je svojou jemnou chuťou predurčené na raňajkové kaše a sladké nákypy. Ale môžete ho použiť aj do slaných jedál namiesto ryže či quinoi. Je vhodné ako jeden z prvých hutných príkrmov pre malé detičky.
14.02.2011
Ryža je všestranná, univerzálna, ľahko stráviteľná. Ak máte v špajzi ryžu, bude jednoduché navariť rýchle a zdravé jedlo. Sladká ryža má prirodzene jemnú sladkastú chuť a je veľmi jednoduché pripraviť z nej lahodné raňajky.