Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook
28.10.2017

Quinoa pre dobrú náladu

Prirodzene bezlepková pseudoobilnina pochádzajúca z Južnej Ameriky. Obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny, veľa vlákniny a dobré tuky. Vyslovuje sa „keen-wah“. Pripravuje sa rovnako jednoducho ako ryža a je výbornou alternatívou k obvyklým prílohám. Pred tepelnou úpravou je vhodné ju na pár hodín namočiť, potom vodu zliať a až následne uvariť.

28.10.2017

Pohánka na sladko

Pôvodne potravina chudobných, dnes vyhľadávaná súčasť zdravého jedálnička. Je bezlepková, jej šupka obsahuje rutín a pohánka je tiež zdrojom vápnika, fosforu, draslíka, horčíka a železa. Vhodná ako príloha, závarka do polievok alebo kaša. Môžeme ju pridávať do nákypov a placiek.

28.10.2017

Pšeno - základný recept

Pšeno je svojou jemnou chuťou predurčené na raňajkové kaše a sladké nákypy. Ale môžete ho použiť aj do slaných jedál namiesto ryže či quinoi. Je vhodné ako jeden z prvých hutných príkrmov pre malé detičky.

14.02.2011

Sladká ryža

Ryža je všestranná, univerzálna, ľahko stráviteľná. Ak máte v špajzi ryžu, bude jednoduché navariť rýchle a zdravé jedlo. Sladká ryža má prirodzene jemnú sladkastú chuť a je veľmi jednoduché pripraviť z nej lahodné raňajky.