Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

23.10.2018

Vegetariánsky slnečnicový "hash burger"

ilustratívny obrázok

Sunflower hash je vegetariánska náhrada mäsa bez sóje a bez lepku. Dá sa požiť všade tam, kde by ste použili mleté mäso. V podobe malých hamburgerov, dochutených zeleninou a trochou korenia chutia výborne.

suroviny
1 balenie sunflower hash
1 menšia cibuľa
1 mrkva
1 stredne veľká cvikla
1 strúčik cesnaku
1,5dl vývaru
1PL chia proteínu
trochu vody/jablkovej šťavy na podliatie
soľ
červená paprika
olivový olej

postup maly
  1. Vo väčšej mise zalejeme hash teplým vývarom a prikryté necháme postáť, aby sa všetka tekutina vstrebala.
  2. Na jemno nastrúhame očistenú mrkvu a cviklu, cibuľu nakrájame na drobno.
  3. Na 2PL olivového oleja opečieme cibuľu do zlatista.
  4. Pridáme mrkvu s cviklou a spolu opekáme cca 5 minút. V prípade potreby podlejeme trochou tekutiny. Dochutíme soľou a paprikou, pridáme pretlačený cesnak a chvíľu ešte spolu opekáme.
  5. Teplú zeleninovú zmes pridáme k napučanému hash-u, pridáme proteín a dôkladne spolu zmiešame. V tejto fáze sa oplatí vyskúšať, či je zmes dostatočne ochutená.
  6. Plech vymastíme a vystelieme papierom na pečenie. Zo zmesi odoberáme polievkovou lyžicou zmes, ktorú rukou vyformujeme na malé okrúhle kôpky s výškou cca 1 cm a ukladáme na plech.
  7. Pečieme pri teplote 1750C približne 15 - 20 minút, kým burgre nie sú na povrchu pekne chrumkavé a vo vnútri prepečené.
  8. Podávame so zeleninovým šalátom a dobrou omáčkou.
Ďalšie recepty v prílohe.

Prílohy

Recepty hash 296,66kB