Milujem krémové polievky. Jemné, husté, lahodné, luxusné aj z obyčajných
surovín. Vydajú aj za hlavné jedlo a pre žalúdok bývajú hotovým
pohladením. Krémová polievka je tiež výborným spojencom pri zdravom
varení - môžete do nej schovať aj menej populárne suroviny.
08.11.2018
Tekvica je nádherný príklad sezónnej potraviny. Jej oranžová farba krásne ladí s jesennou paletou a dá sa z nej pripraviť nekonečné množstvo hrejivých výživných pokrmov. Jedným z nich je aj krémová polievka.
12.11.2010
Krémová brokolicová polievka je už tak trochu "okukaná". Ale to nevadí. Podľa mňa je to tretí najlepší spôsob ako spracovať brokolicu (hneď po brokolici na pare a brokolici na pare s cesnakovým olejom) a určite sa oplatí ju mať v repertoári. V tejto nie je použitá múka a pokojne môžete vynechať aj smotanu.
25.10.2010
Ďalší dobrý spôsob ako zužitkovať prebytočný nedeľný mäsový vývar. Vývar dodá polievke silu a dobrý chuťový základ. Množstvo zeleniny zas bohatosť chuti, vlákninu a vitamíny.
07.10.2010
Z opečených strúčikov cesnaku, v kombinácii so smotanou (rastlinnou alebo živočíšnou) a paštrnákom, vznikne neuveriteľne lahodný krém. Cesnakového zápachu (či vône) sa vôbec nemusíte obávať.
25.06.2010
Koncom leta je najlepšie pripraviť túto polievku z čerstvých zrelých voňavých paradajok. Ak máme kvalitné paradajkové pyré, vieme ju pripraviť kedykoľvek počas roka.