Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4, B. Bystrica
(polyfunkčný objekt Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

Hrachový prívarok 

150 g zeleného hrachu
1 mrkva
1 petržlen
kúsok wakame
2 cibule
olivový olej
majorán
1 ČL melasy
soľ
  1. Hrach namočíme na 24 hodín do studenej vody. Vodu vymeníme a hrach uvaríme do mäkka spolu s koreňovou zeleninou nakrájanou na kúsky a morskou riasou wakame. 
  2. Cibuľu pokrájame na drobno. Opekáme na oleji kým nie je svetlo hnedá a chrumkavá. Pridáme soľ a melasu a spolu pražíme, kým melasa trochu neskaramelizuje.
  3. Uvarený hrach dochutíme opečenou cibuľkou, soľou a majoránom, bazalkou. Môžeme na koniec pokvapkať olivovým olejom.

Hrachovo - ryžový prívarok

hrnček guľatozrnnej celozrnnej ryže
hrnček žltého hrachu
štipka morských rias
1 ČL kurkumy
1 ČL mletej rasce
soľ
olivový olej
  1. Ryžu a hrach prepláchneme studenou vodou, necháme aspoň hodinu namáčať v dvojnásobnom množstve studenej vody (4 hrnčeky). 
  2. Pridáme kurkumu, rascu a namrvenú morskú riasu. Varíme na malom plameni 1,5 – 2 hodiny. V priebehu varenia nie je potrebné miešať, len občas skontrolujte či je v hrnci dosť vody. V prípade potreby vodu dolejte.
  3. Na konci varenia by ryža mala byť takmer rozvarená a hrach mäkký. 
  4. Premiešame s 1 PL olivového oleja, podľa chuti pridáme soľ a kurkumu. Po premiešaní by konzistencia mala byť kašovitá až krémová. Môžeme ho zjemniť smotanou alebo tofu majonézou.

     Tip:

  • Prívarok výborne doplní volské oko.