Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

Zemiaková kaša pre dobrú náladu

6 stredne veľkých zemiakov očistených a pokrájaných
štipka soli
1 PL rasce
1 PL horčičných semiačok
2 PL za studena lisovaného ľanového oleja
1 PL sójovej omáčky
  1. Zemiaky uvaríme so soľou, rascou a horčičnými semiačkami do mäkka.
  2. Precedíme, tak aby nám v zemiakoch ostali semiačka aj rasca.
  3. Popučíme na kašu s olejom a sójovou omáčkou.

Dusená hliva s klíčkami mungo

300g hlivy
cesnak
klíčky mungo
rukola
cesnak
korenie (sladká paprika, karí)
olivový olej
  1. Nakrájaný cesnak opiečieme na oleji, pridáme očistené hlivy nakrájané na pásiky, posolíme, okoreníme (sladká paprika, karí, soľ) a spolu dusíme kým hliva nezmäkne.
  2. Pridať klíčky mungo a úplne na koniec rukolu.
  3. Môžete sa podávať s cestovinami alebo s ryžou.

Rýchla dusená zelenina

Cibuľu, cuketu, brokolicu a mrkvu nakrájame na malé kúsky – narýchlo opečieme na olivovom oleji, dochutíme soľou, citrónovou šťavou, posypeme tekvicovými semiačkami.
Podávame s ryžou, quinoou alebo cestovinami.

Opekaná oranžová tekvica

2 malé červené cibule
malú oranžovú tekvicu alebo tekvičku hokkaido
malý zeler
šalvia
rozmarín
cayenské korenie
morská soľ
ryžový olej
  1. Na oleji opečieme cibuľu nasekanú na prúžky, pridáme tekvicu nakrájanú na cca 1,5 cm kocky a zeler nakrájaný na tenké prúžky.
  2. Opekáme do mierneho zhnednutia zeleniny.
  3. Dochutíme lístkami šalvie, rozmarínom, chilli a morskou soľou.
  4. Príloha – varená ryža basmati.

Opečený špenát s cesnakom

Listy špenátu nakrájame na prúžky. Na oleji opražíme 2 rozdrvené strúčiky cesnaku, pridáme špenát, osolíme, premiešame a 1 minútu opekáme. Nakoniec pridáme štipku soli a ešte chvíľu, tak aby nezvodnatel. Konzumujeme hneď po dovarení. Servírujeme s paradajkovým šalátom a vajíčkom na mäkko.

Dusené paradajky

2 žlté cibule
3 veľké zrelé aromatické paradajky
olivový olej
bazalka, majorán
soľ
mleté čierne korenie
  1. Na kocky nakrájané cibule udusíme do mäkka na olivovom oleji.
  2. Pridáme na kúsky pokrájané paradajky, dochutíme bazalkou, majoránkou, soľou a čiernym korením podľa chuti. Dusíme cca 20 minút. 
  3. Posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou alebo bazalkou.

     Tip:

  • Časť paradajok je možné nahradiť žltými alebo červenými cherry paradajkami.
  • Jedlo bude sýtejšie, ak ich doplníme volským okom, alebo na konci dusenia pridáme vajíčko priamo do zmesi a necháme stuhnúť.

Brokolica na pare

brokolica
100 g mozarelly alebo čerstvého kozieho syra
3 PL olivového oleja
1 ČL citrónovej šťavy
dijonská horčica
soľ
  1. Ružičky umytej brokolice dusíme 5 minút nad parou.
  2. V osobitnej miske zmiešame kúsky mozarelly alebo čerstvého kozieho syra s olejom, štipkou soli, čerstvo mletým farebným korením, horčicou a citrónovej šťavy.
  3. Nalejeme na brokolicu a na vrchu posypeme tekvicovými semiačkami.
19.07.2017

Zelenina na pare

Zelenina na pare sa považuje za najzdravšiu úpravu zeleniny. A podľa mňa patrí aj k najchutnejším.