Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4, B. Bystrica
(polyfunkčný objekt Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

29.10.2009

Cícer

ilustratívny obrázok

Mierne oriešková chuť, vhodná do kaší, polievok, šalátov, nátierok alebo ako príloha. Vysoký obsah sacharidov, bielkovín a vlákniny. Bohatý zdroj vápnika, železa a vitamínu B15.

Cícerový šalát s paradajkovou omáčkou

postup
Cícer namočíme deň vopred. Necháme zovrieť v tej istej vode, potom zlejeme, prepláchneme, doplníme vodu a varíme cca ½ hodiny do mäkka s riasami kombu a bobkovým listom. Scedíme, pridáme 2 PL olivového oleja, dochutíme soľou, sladkou paprikou. 

Medzitým uvaríme omáčku: Paradajkovú omáčku pripravíme z 1 cibule, 2 strúčikov cesnaku a 4 paradajok. Na oleji opečieme cibuľu a cesnak, pridáme pokrájané paradajky, osolíme a okoreníme podľa chuti, dusíme, kým sa nevyparí prebytočná šťava. Premiešame s uvareným cícerom.

Cícerový prívarok

suroviny
200 g cíceru 

2 mrkvy
2 paradajky
1 zelená kalichová paprika
100 g čiernych olív
1 dl sójovej smotany
soľ
mletá červená paprika
bobkový list
kurkuma
postup
  1. Deň vopred namočíme cícer. Necháme zovrieť v tej istej vode, potom zlejeme, prepláchneme, doplníme vodu a varíme cca ½ hodiny do mäkka s bobkovým listom. 
  2. Po 20 minútach pridáme na kúsky nakrájanú mrkvu, paradajky, zelenú kalichovú papriku a čierne olivy. Uvaríme do mäkka. 
  3. Pridáme 1 dl sójovej smotany, podľa chuti soľ, červenú papriku a kurkumu. V prípade potreby zahustíme.