Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Po-Pi 9:30 - 18:00
So-Ne zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

15.04.2010

Červené mäso

ilustratívny obrázok

Táto kombinácia chutí je možno trochu neobvyklá pre naše chuťové bunky. Jahňacie mäso nemá na Slovensku veľkú popularitu. Ale jeho jemne sladkastá chuť sa s kyslou kapustou skvelo dopĺňa a patrí k výborným zahrievajúcim a posilňujúcim jedlám.

Jahňacie s kyslou kapustou

suroviny
Na túto úpravu je vhodné použiť ťažký liatinový hrniec. Doba varenia je 3-5 hodín.
1 kg jahňacieho mäsa
3 cibule
2 mrkvy
1 petržlen
½ zeleru
250 g kyslej kapusty
2 dl červeného vína
1 PL melasy
morská soľ
červená paprika
kari korenie
postup
  1. Mäso očistíme a naporcujeme na väčšie kúsky. Pokrájanú cibuľu opražíme na olivovom oleji, pridáme mäso. Mäso opražíme, osolíme, pridáme červenú papriku, kari korenie a koreňovú zeleninu.
  2. Po 5 minútach zmes podlejeme vínom a hrniec prikryjeme pokrývkou. Keď máme nastavenú primeranú teplotu, jedlo nemusíme počas varenia miešať.Varíme pomaly na miernom ohni 3-5 hodín, pokým nie je mäso mäkké.
  3. Na záver pridáme melasu a kyslú kapustu, chvíľu povaríme, aby sa chute spojili. Jedlo podávame posypané surovou cibuľkou.

      Tip:

  • Ako príloha sú vynikajúce zemiakovo špaldové knedličky, lokše, ale vhodná je aj ryža natural.
  • Týmto spôsobom môžeme pripraviť aj mäso z diviny.