Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4, B. Bystrica
(polyfunkčný objekt Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

15.04.2010

Červené mäso

ilustratívny obrázok

Jahňacie s kyslou kapustou

suroviny
Na túto úpravu je vhodné použiť ťažký liatinový hrniec. Doba varenia je 3-5 hodín.
1 kg jahňacieho mäsa
3 cibule
2 mrkvy
1 petržlen
½ zeleru
250 g kyslej kapusty
2 dl červeného vína
1 PL melasy
morská soľ
červená paprika
kari korenie
postup
  1. Mäso očistíme a naporcujeme na väčšie kúsky. Pokrájanú cibuľu opražíme na olivovom oleji, pridáme mäso. Mäso opražíme, osolíme, pridáme červenú papriku, kari korenie a koreňovú zeleninu.
  2. Po 5 minútach zmes podlejeme vínom a hrniec prikryjeme pokrývkou. Keď máme nastavenú primeranú teplotu, jedlo nemusíme počas varenia miešať.Varíme pomaly na miernom ohni 3-5 hodín, pokým nie je mäso mäkké.
  3. Na záver pridáme melasu a kyslú kapustu, chvíľu povaríme, aby sa chute spojili. Jedlo podávame posypané surovou cibuľkou.

      Tip:

  • Ako príloha sú vynikajúce zemiakovo špaldové knedličky, lokše, ale vhodná je aj ryža natural.
  • Týmto spôsobom môžeme pripraviť aj mäso z diviny.