Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

23.11.2018

Vafle - najlepšie na svete

ilustratívny obrázok

Vyladený recept na vafle. Otestovaný na príbuzných a certifikovaný deťmi, manželom a dokonca svokrou :).

suroviny
3 veľké, alebo 4 menšie vajíčka
450ml mlieka (funguje rastlinné aj živočíšne)
vanilkový extrakt alebo škorica
125ml oleja*
225g múky**
2PL hnedého trstinového cukru
1čl prášku do pečiva
štipka soli
kokosový olej na pečenie

postup
  1. Do osobitnej misky oddelíme žĺtka a vyšľaháme ich s mliekom a vanilkovým extraktom, či škoricou.
  2. Do druhej misky preosejeme múky, zmiešame s cukrom a práškom do pečiva.
  3. Spojíme suché a mokré suroviny a opatrne zamiešame do tuha vyšľahaný sneh z bielkov a štipky soli.
  4. Pečieme pri nižšej teplote na kokosovom oleji, vo vafľovači alebo na panvici.
  5. Podávame s obľúbenými prísadami. Fantastická je kombinácia s orechovým maslom, odkvapkaným jogurtom, domácim lekvárom a čokoládovou polevou.
*Používam kokosový, alebo z vlašských orechov, ale môže byť aj ryžový.
**V tomto mimoriadne vydarenom prípade som použila 25g orechovej, 25g gaštanovej a 175g ovsenej bezlepkovej. Základom môže byť aj iná prirodzene bezlepková múka