Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook

29.01.2019

Cviklové brownies s figovou pastou

ilustratívny obrázok

Ďalšie cviklové brownies. Tento krát úplne BEZ pridaného CUKRU. Vláčne, šťavnaté, sladké tak akurát. Ak vám tečú slinky, nech sa páči recept

SUROVINY

400g uvarenej cvikly
300g figovej pasty
100g masla
75g horkej čokolády
3 vajcia
2 PL karobu
1čl kypriaceho prášku
1čl škorice
50g mandľovej múky
50g orechovej múky
3 PL višní (čerstvé, z kompótu, alebo z mrazničky)
štipka soli

POSTUP

  1. Figovú pastu povaríme s trochou vody do konzistencie hustejšieho lekváru.
  2. Rozpustíme maslo, pridáme čokoládu.
  3. Cviklu rozmixujeme spolu s figovou pastou, maslom a čokoládou.
  4. Pridáme žĺtka, karob, kypriaci prášok, škoricu a obidve múky.
  5. Opatrne zamiešame bielka vyšľahané do tuha so štipkou soli a na záver pridáme višne.
  6. Pečieme vo vymazanej a vysypanej tortovej forme cca hodinu na 180°C.
  7. Po vychladnutí zjeme len tak, alebo s niečím zábavným (višňovým lekvárom, mandľovým krémom, bielym jogurtom...). Na ďalší deň je ešte lepší!
Autor: Ivana Hrbáľová, BAOBA