Koreniny a ochucovadlá

Koreniny sú súčasťou stravovania od nepamäti. Ich chuť dokáže jedlo pozdvihnúť, obohatiť, zmeniť na nepoznanie. No ich úloha nie je len poštekliť naše chuťové bunky.
Antibakteriálne a antioxidačné pôsobenie niektorých korenín dokáže uchovať potraviny nepoškodené časom dlhé mesiace, až roky a používajú sa ako prírodné konzervačné činidlo.
Zo zdravotného hľadiska zas napomáhajú lepšiemu tráveniu, podporujú prirodzené očistné funkcie organizmu, ovplyvňujú imunitu. Škorica, kurkuma, zázvor sú neoddeliteľnou súčasťou tradičných terapeutických postupov orientu a v minulosti boli tak vzácne, že sa používali ako platidlo.
Dnes si ich našťastie môžeme užívať skoro každý deň. A okrem toho, že si nimi môžeme vylepšiť rannú kávu, kakavko, kašu, či navariť zahrievaciu polievku, dokážu nás zachrániť pri drobných zdravotných neduhoch.
03.10.2012

Umeocot

Slano-kyslá šťava, použiteľná všade tam, kde ocot. Vedľajší produkt pri výrobe...

14.07.2012

Morská soľ s morskými riasami 300g

Prírodne jódovaná morská soľ je skutočne ojedinelý výrobok. K bežnej jódovanej...

29.03.2010

Himalájska soľ

Bežné kuchynské a stolné soli sú zložené len s prvkov sodíka a chlóru, naviac...

02.11.2009

Omáčky

Prírodné sójové omáčky, umeocot, kečup v biokvalite, bylinkové pesto ... pre...

02.11.2009

Koreniny

Koreniny dotvárajú nielen chuť jedla, ale menia aj jeho výživovú a energetickú...