14.09.2015

Kokosový olej

illustrative image

Pri vnútornom použití má panenský kokosový olej veľký význam ako VÝŽIVOVÝ DOPLNOK aj ako POTRAVINA. Vďaka obsahu špecifických mastných kyselín (laurová, kaprinová a myristová) ničí v tele kvasinky (candida albicans) a plesne, ale aj baktérie a vírusy.

Kokosový olej ako výživový doplnok:

  • ideálny tuk pri redukčných diétach - stimuluje metabolizmus, rýchlejšie navodzuje pocit sýtosti
  • podporuje imunitu
  • potláča rozmnožovanie kvasiniek a baktérií
  • pomáha ničiť škodlivé vírusy (ktoré spôsobujú chrípku, hepatitídy, cytomegalovírus, herpes, SARS, HIV a ďalšie),
  • znižuje krvný tlak
  • neobsahuje cholesterol
  • pomáha pri hypoglykémii, redukuje kolísanie krvného cukru, čím pozitívne vplýva aj na pankreas
  • pôsobí proti osteoporóze
  • podporuje tvorbu pohlavných hormónov (obzvlášť vhodné pre veľmi štíhle ženy keď plánujú otehotnieť)
  • podporuje činnosť štítnej žľazy, zlepšuje vyuzitie energie 

Na rozdiel od iných olejov je veľmi ľahko stráviteľný, preto NEZAŤAŽUJE ŽLČNÍK. Rýchlo navodzuje pocit sýtosti a stabilizuje glykemickú nerovnováhu, preto je IDEÁLNYM DOPLNKOM STRAVY PRI REDUKČNÝCH DIÉTACH. Navyše stimuluje metabolizmus, takže zaisťuje zvýšené spaľovanie kalórií. Stimuluje činnosť so štítnej žľazy a nepriamo prispieva k regulácii hladiny cholesterolu v krvi.