30.03.2017

Jahody sušené mrazom

illustrative image

Sú ideálnou zložkou do müsli, jogurtov, sorbetov, smoothies po rehydratácii, respektíve sa konzumujú priamo ako chrumkavý snack výraznej ovocnej chuti. Výborné využitie má aj pre ďalšie kulinárske špeciality.

Mrazom sušené ovocie (lyofilizované) je 100% čisté ovocie sušené v špeciálnych komorách pri teplote -60° C vo vákuu. Pre proces lyofilizácie sa používa hlboko zmrazené ovocie. Následný produkt je takmer identický s pôvodnou surovinou. Zachováva si farbu, chuť, arómu, minerály, vitamíny a takmer identickú veľkosť .

Chuťové vlastnosti mrazom sušeného ovocia závisia na kvalite použitého čerstvého ovocia. Brix – Grown for flavour ponúka prémiové produkty, ktoré sú spracované z výberového ovocia najvyššej akosti.

Na výrobu 1kg mrazom sušeného ovocia je potrebné spracovať 8-10 kg čerstvého ovocia.

Mrazom sušené ovocie zachováva až 98% nutričných hodnôt. Obsah sušiny je 98% a vlhkosť tvorí 2%.

Je ideálnou zložkou do müsli, jogurtov, sorbetov, smoothies po rehydratácii, respektíve sa konzumuje priamo ako chrumkavý snack výraznej ovocnej chuti. Výborné využitie má aj pre ďalšie kulinárske špeciality.

Ovocie je chrumkavo vysušené s koncentrovanou vôňou, arómou a prirodzenou sladkosťou. Pre zachovanie chrumkavosti, uschovajte vo vzduchotesnom obale.