14.07.2012

Cestoviny

illustrative image

Cestoviny sú v našich končinách obľúbenou prílohou, aj základom sladkých, či slaných jedál. Ak sú navyše celozrnné dokážu byť plnohodnotnou súčasťou zdravého životného štýlu. V našej ponuke nájdete viacero druhov špaldových cestovín, ale tiež ražné, ryžové, kukuričné, prirodzene bezlepkové a drobné cestoviny obľúbené u detí.

Cestoviny Soba a Udon

Cestoviny soba a udon sú tradičnou súčasťou japonskej kuchyne. Rezance soba majú tmavú farbu, sú vyrobené z pšeničnej a pohánkovej múky, niekedy sú aj čisto pohánkové. Rezance udon sú biele a pšenično-ryžové. Obidva druhy sa konzumujú vo vývare dashi, spolu s tofu a zeleninou. Pripravujú sa aj ako hlavné jedlo.


Špaldové celozrnné cestoviny 

Niťovky, rezance, špirály, kolienka, mušličky
Ľahko stráviteľné cestoviny bohaté na vlákninu a všetky prirodzené obsahové látky zrna pšenice špaldovej. Sú sýtejšie oproti bielym cestovinám. Cestoviny z pšenice špaldovej majú špecifickú, lahodnú orieškovú chuť. Vyrábajú sa len z celozrnnej špaldovej múky a vody. Sú vhodné ako príloha, do polievok, alebo na šaláty.


Ražné celozrnné cestoviny 

Rezance, špirály, rúrky
Celozrnné ražné cestoviny sú zdrojom energie. Majú vysoký obsah vlákniny, ktorá podporuje trávenie. Sú vhodné pre tých, ktorí nemôžu, alebo nechcú konzumovať výrobky z pšenice. Sú vhodné ako príloha, do polievok, alebo na šaláty.


celozrnné ryžové cestoviny

Výberové bezlepkové cestoviny penne (čiže trubičky) z hnedej nelúpanej ryže. Výrobca prísne dbá na dodržiavanie náročných požiadaviek na bezlepkové potraviny - v závode sa nespracúvajú výrobky obsahujúce lepok a konečné výrobky sú pravidelne testované.
Chutné aj pre ľudí, ktorým lepok neprekáža.

instantné ryžové rezance

vlasové aj 3mm

Stačí zaliať vriacou vodou, chvíľu počkať a máte hotovú prílohu k mäsu alebo zelenine, chutný základ pre šaláty, jarné rolky, či iné ázijské špeciality.