17.06.2014

Amarantový olej

illustrative image

Amarantový olej má široké použitie v kozmetike. Má hydratačné vlastnosti, rýchlo preniká do pokožky, nezanecháva pocit mastnoty a dobre sa miesi s inými olejmi a vitamínmi. Pokožka zostáva po použití dlho vláčna a hebká. Skvalen brzdí tvorbu vrások a prejavy starnutia, pričom nedráždi pokožku.

Použitie amarantu v kozmetike:

  • plesňové ochorenia
  • herpes, psoriáza, neurodermitída
  • atopické ekzémy a dermatitída
  • povrchové zranenia, odreniny
  • popáleniny, preležaniny, akné, bodnutie hmyzom
  • ochrana, hydratácia, zvláčnenie a výživa pokožky