Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook
21.11.2018

Ako ozdraviť sviatočné sladké hodovanie

Atmosféra sviatkov už visí vo vzduchu. Tešíme sa na medovníčky, štedrák, medvedie labky, makronky, štólu a ďalšie dobroty. No aj toto obdobie si môžeme užiť s chuťou a bez toho, aby sme sa v januári museli báť postaviť sa na váhu. Preto vám ponúkame niekoľko krokov, ako možno ozdraviť akýkoľvek (aj ten najopulentnejší) dezert.

07.11.2018

Óda na tekvicu

Tekvica je nádherný príklad sezónnej potraviny. Jej oranžová farba krásne ladí s jesennou paletou a dá sa z nej pripraviť nekonečné množstvo hrejivých výživných pokrmov. Existuje niekoľko desiatok rôznych druhov tekvíc a všetky sú vraj jedlé, vrátane okrasných, len treba vedieť ako ich pripraviť.

18.10.2017

Zdravé instantné raňajky?

To znie ako sci-fi! Aspoň pre tých, čo sa niekedy zamysleli nad tým, čo konzumujú. Instantné raňajky sú dnes bežná vec. Nasypať misku „cereálií“ a zaliať mliekom, chytiť do ruky balíček sušienok ktoré dodajú energiu na celé dopoludnie, šuchnúť do seba fľaštičku probiotického zázraku, ktorý okolo nás vytvorí neviditeľný ochranný filter ... Brucho je spokojné, čas na chvíľu prestáva byť naším nepriateľom.

27.08.2017

Pampúšik pampúšik ja ťa zjem! Alebo o význame pšeničného lepku pri pečení.

Palacinky z pšeničnej múky? To som nerobila už snáď 100 rokov! Nuž náhoda mi dnes dopriala ten jedinečný zážitok ... Dnes moje menšie dieťa (necelé 3 roky) naplno rozvinulo svoju experimentátorsko-prelievaco-miešacie vývinové obdobie. Domáca výroba lepidla (z pšeničnej múky a vody) sa zvrhla a nabrala obludné rozmery veľkej misy na cesto. Viac vody viac múky miešanie viac múky viac vody miešanie atď.