16.08.2019
Ako sa osviežiť počas horúcich letných dní?
Najlepšie osvieženie pre mňa je dostatok čerstvej zeleniny a veľa čistej vody. Vodu s citrónovou šťavou pijem ráno, ale aj v priebehu dňa. Na bezprostredné ochladenie mi pomáha mätový éterický olej.
03.06.2019
Pokračovanie odpovedí na otázky, ktoré boli prípravou k rozhovoru o tradičných slovenských jedlách 18.5.2019 v rádiu Regina
31.05.2019
Halušky, pirohy, slanina ... tradičné slovenské jedlá patria k modernému životnému štýlu? Alebo ich vieme prispôsobiť tak, aby vyhovovali súčasným potrebám?
21.11.2018
Atmosféra sviatkov už visí vo vzduchu. Tešíme sa na medovníčky, štedrák, medvedie labky, makronky, štólu a ďalšie dobroty. No aj toto obdobie si môžeme užiť s chuťou a bez toho, aby sme sa v januári museli báť postaviť sa na váhu. Preto vám ponúkame niekoľko krokov, ako možno ozdraviť akýkoľvek (aj ten najopulentnejší) dezert.
11.11.2018
Keď je vonku mrazivo a pľuštivo, je čas schovať mixér a zapnúť sporák. Zabudnite na smoothie, ovocie a jogurty. Prichádza čas výdatných, kalorických a hrejivých jedál, lebo teplé raňajky sú možno dôležitejšie, ako teplé ponožky (hoci ani na tie netreba zabúdať).
Tu je niekoľko tipov:
07.11.2018
Tekvica je nádherný príklad sezónnej potraviny. Jej oranžová farba krásne ladí s jesennou paletou a dá sa z nej pripraviť nekonečné množstvo hrejivých výživných pokrmov.
Existuje niekoľko desiatok rôznych druhov tekvíc a všetky sú vraj jedlé, vrátane okrasných, len treba vedieť ako ich pripraviť.
18.10.2017
To znie ako sci-fi! Aspoň pre tých, čo sa niekedy zamysleli nad tým, čo konzumujú.
Instantné raňajky sú dnes bežná vec. Nasypať misku „cereálií“ a zaliať mliekom, chytiť do ruky balíček sušienok ktoré dodajú energiu na celé dopoludnie, šuchnúť do seba fľaštičku probiotického zázraku, ktorý okolo nás vytvorí neviditeľný ochranný filter ... Brucho je spokojné, čas na chvíľu prestáva byť naším nepriateľom.
27.08.2017
Palacinky z pšeničnej múky? To som nerobila už snáď 100 rokov! Nuž náhoda mi dnes dopriala ten jedinečný zážitok ... Dnes moje menšie dieťa (necelé 3 roky) naplno rozvinulo svoju experimentátorsko-prelievaco-miešacie vývinové obdobie. Domáca výroba lepidla (z pšeničnej múky a vody) sa zvrhla a nabrala obludné rozmery veľkej misy na cesto. Viac vody viac múky miešanie viac múky viac vody miešanie atď.