Lepok - BAOBA


Kde nás nájdete:

ul. Janka Kráľa 4,
Banská Bystrica
(budova Proxima 2,
na Huštáku vedľa OCA)

mapa

Kontakty:

mobil: +421 907 804 634
e-mail: info@baoba.sk

Otváracie hodiny:

Pondelok 9:30 - 17:30
Utorok 9:30 - 18:00
Streda 9:30 - 18:00
Štvrtok 9:30 - 18:00
Piatok 9:30 - 17:30
Sobota 10:00 - 12:00
Nedeľa zatvorené
BAOBA.sk v sieti Facebook
18.05.2018

Lepok náš každodenný, alebo čo je naozaj dôležité?

K dnešnému medzinárodnému dňu celiakie som opäť zastrúhala ceruzku a ... Lepok. Bol tu snáď odjakživa, je všadeprítomný a len tak skoro nevymizne. Od nejakého času s ním máme problém. Stal sa témou, ktorú pretriasame v časopisoch, na FB, v dámskom magazíne … Už snáď ani nenájdeme kulinársku publikáciu, kde by sa s absolútnou prirodzenosťou nevyskytlo pár bezlepkových receptov. Ich kvalita a nápaditosť stúpa a nejedna babička pokukuje po gaštanovej múke do palaciniek, či quinoe namiesto ryže k nedeľnému obedu. Väčšina mamičiek už nepochybne vyskúšala pšenovú kašu, či tapiokový puding namiesto ranného chlebíka, a tí z nás, ktorí dbajú na líniu iste zaradili niečo prirodzene bezlepkové kvôli zlepšeniu metabolizmu.

07.05.2017

Bezlepková strava a cukrovka?

Pozitívne čaro internetu tkvie v tom, že sa pomerne bez námahy dozviem veľa zaujímavých vecí. Odvrátená strana je, že to môže byť aj kopa nezmyslov. Ešte horšie je, že nezmysly sa často halia do hávu vedeckosti a objektivity. Nuž tento článok o možnom vzťahu medzi bezlepkovou stravou a diabetom ma skutočne nadchol! Samozrejme v úvodzovkách.

04.03.2015

Zdravo alebo bezlepkovo?

Chlieb s maslom a šunkou na raňajky, na desiatu koláč, na obed cestoviny, na olovrant keksík a na večeru jablková žemľovka. Takto vyzerá každodenná strava mnohých z nás. Sú však ľudia, pre ktorých by takýto deň znamenal vážne poškodenie zdravia a možno aj ohrozenie života. Každé zo spomínaných jedál totiž obsahuje lepok.

14.10.2014

Odpoveď na diskusiu k článku "Zdravo alebo bezlepkovo"

V prvom rade chcem poďakovať za podobné príspevky. Som rada, že máme pozorných a uvažujúcich čitateľov.