Našich 7 tipov:
použiť kvalitné suroviny (napríklad v bio kvalite, alebo z domácich zdrojov)
znížiť množstvo cukru alebo ho úplne vynechať
nahradiť biely cukor prírodným sladidlom
nahradiť bielu pšeničnú múku iným druhom múky (napríklad špaldovou)
použiť prirodzene bezlepkovú múku
nahradiť časť múky mletými orechami/semiačkami/vlákninou
použiť maslo, či kokosový olej namiesto stužených tukov
Tieto pravidlá možno medzi sebou neobmedzene kombinovať. Môžete si vybrať len jedno z nich, alebo všetky.
Samozrejme má to svoje obmedzenia a nemôžeme očakávať identický výsledok oproti pôvodnému receptu!
Pečieme zdravšie – ako na to:
- Obmeníme tradičný obľúbený recept:
• znížením množstva cukru
• použitím zdravších náhrad
• doplnením zdravších surovín - Inšpirujeme sa receptami, ktoré sú zdravé od základu.
- Nepečieme to, čo nedokážeme “ozdraviť”.
V prílohe nájdete schému, ktorá vám pomôže pri experimentovaní s novými surovinami a ako sa vysporiadať s najčastejšími rizikami.
Autor: BAOBA